Ръководството на СДВР предприема мерки за охрана и регулиране на пътното

...
Ръководството на СДВР предприема мерки за охрана и регулиране на пътното
Коментари Харесай

НСО и СДВР с мерки за сигурност при избора на нов патриарх, ето кои улици ще бъдат затворени

Ръководството на Столична дирекция на вътрешните работи предприема мерки за защита и контролиране на пътното движение преди, по време и след привършване процеса по избора на нов патарх.

На 30 юни от 12.00 ч. пространството към Храм-паметник „ Св. Александър Невски “ и площада ще бъде отцепено и с лимитирано пътно придвижване. Пропускането на жители за церемонията в храм-паметник „ Св. Александър Невски “ ще стартира в 14.00 ч., те ще могат да влизат през северния и южния вход на катедралата със специфични пропуски, издадени от БПЦ.

От 18.00 ч. на площад „ Александър Невски “ ще се организира публична тържествена гала в чест на новоизбрания патриарх, на която могат да участват всички искащи. Входът ще е през контролно-пропускателен пункт, самостоятелен от югозападната страна на храма.

Съгласно заповед на Следствен отдел към окръжна прокуратура, за безпроблемното осъществяване на събитията и сигурността на жителите, от 12.00 ч. до привършване на събитията на 30 юни, ще бъде спряно пътното придвижване по ул. „ 15 ноември “ от бул. „ Цар Освободител “ до ул. „ Оборище “, по ул. „ Оборище “ от източната страна на храм-паметник „ Св. Александър Невски “ до бул. „ Васил Левски “ и по ул. „ Московска “ от ул. „ Г. С. Раковски “ до ул. „ Дунав “.

От НСО също ще вземат участие в обезпечаването на сигурността поради избора на нов патрирх.

От 12:00 часа зона за сигурност ще бъде обособена в периметъра между бул. „ Васил Левски “, бул. „ Цар Освободител “, ул. „ Раковска “ и ул. „ Московска “.

Достъп на жители до зоната за сигурност ще бъде осигуряван след идването на поканените за интронизацията делегати и публични лица и след прекосяване на инспекция за сигурност.

Патриаршеската катедрала „ Св. Александър Невски “ няма да бъде налична за жители. Желаещите да следят тържествените събития могат да го създадат на обособени за задачата позиции при северния и при южния вход на храм-паметника „ Св. Александър Невски “, където също ще бъдат проведени пунктове за инспекция.

Гражданите и гостите ще бъдат проверявани с металдетектори за съществуване на огнестрелни и хладни оръжия, остри предмети, експлозиви и леснозапалими субстанции, източници на йонизиращи лъчения, фойерверки и други пиротехнически произведения. Граждани, които носят обемисти багажи, няма да бъдат допускани. Достъпът на лица във очевидно несъответстващо положение също ще бъде лимитиран, допълват от НСО.

За времето от 13:00 ч. до 22:00 ч. се вкарва възбрана за полети на безпилотни летателни средства (дронове) в зона с радиус 1000 м и с център пл. „ Свети Александър Невски “.

Президентът Румен Радев и вицепрезидентът Илияна Йотова ще вземат участие на следващия ден от 15:00 часа в церемонията по интронизация на новоизбрания български патриарх в патриаршеската катедрала “Св. Александър Невски ”, оповестиха от прессекретариата на президента.

По време на церемонията президентът ще произнесе приветствено слово.
 

В 18:00 часа пред Паметника на Незнайния боец президентът и висш главнокомандващ на Въоръжените сили Румен Радев ще одобри почетния строй на представителните роти от Националната гвардейска част, след което ще се състои обред по издигане на националното знаме.

Държавният глава и Негово Светейшество новoизбраният български патриарх ще положат венци и ще отдадат респект пред Паметника на Незнайния боец, след което ще се състои церемониален марш на представителните роти от Националната гвардейска част. Държавният глава ще бъде придружаван от брачната половинка си Десислава Радева.
Утре ще се състои Патриаршески изборен църковен събор, който ще стартира рано сутринта с утреня и с Божествена света литургия в Синодалната палата. 

На 20 юни на свое съвещание, в цялостен състав и с избор с скрито гласуване, Светият синод на БПЦ-БП избра тримата епархийски митрополити като почтени претенденти да заемат патриаршеския трон.

Това са Врачанският митрополит Григорий, Видинският митрополит Даниил и Ловчанският митрополит Гавриил.

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР